Vi er en mor og en datter, der designer strikkeopskrifter til børn og voksne, og producerer kvalitetsgarn med omtanke for dyr, mennesker og miljø.

Vi hører til på Frederiksberg, hvor vi i år 2017 åbnede en lille butik.
Det hele startede med at vi strikkede til vores børn og børnebørn og kære venners børn og børnebørn, og i slutningen af år 2015 startede vi en lille netbutik med salg af baby- og børneopskrifter. For at kunne give vores kunder de bedste strikkeoplevelser og fineste resultater, besluttede vi os for at skabe vores eget garn.

Garnindustrien har længe været meget ikke-gennemsigtig, hvad angår forhold for både dyr og mennesker. Det er vores mål at være ærlige og gennemsigtige i alt, hvad vi gør, og forhåbentligt på den måde gøre flere opmærksomme på, at der også er noget, der hedder dyrevelfærd inden for garnproduktion.

Vores garn

Vores vision har været at skabe lækkert, miljø- og dyrevenligt garn af 100 % naturlige materiale i en god kvalitet og i et væld af smukke farver.

Alt vores garn er sporbart, det vil sige, at vi ved præcis hvilke farme, vores garn kommer fra. Vi anvender merinould, der kommer fra får i Patagoien, hvor mulesing ikke foregår.
Ulden er certificeret, hvilket vil sige, at der er strenge krav til både dyrevelfærd og arbejdsvilkår for vores farmere.

Vores mohair kommer fra geder i Sydafrika, som behandles i overenstemmelse med gældende dyrevelfærdrettigheder på området.
Garnet er certificeret bæredygtigt, hvilket garanterer både dyrene, farmerne og produktionsmedarbejderne gode forhold, samtidig med at der passes på miljøet.

Al silke vi bruger er Cruelty Free, hvilket betyder, at silkelarverne ikke koges som en del af produktionen, men derimod indsamles kokonerne (som består af de fine silketråde, der herefter bliver lavet til garn), når sommerfuglelarverne er blevet til silkesommerfugle og er brudt ud af kokonerne. 
Både vores Pure Silk og silken i vores Soft Silk Mohair består af 100 % cruelty free silk.

Vi anvender økologisk bomuld i vores Cotton Merino.

Alle vores garnkvaliteter er Oeko-Tex Standard 100 verificerede.
Øko-tex standard 100 certificereringen en human-økologisk produktmærkning, som sikrer, at brugerne ikke udsættes for sundhedsskadelige påvirkninger fra tekstilvarerne.

Vi skaber og udvælger nøje vores farver ud fra lige det, vi synes om og har lyst til at strikke i.


Bæredygtighed
Det er vigtigt for os, at vi passer på vores klode så godt vi kan, så mange andre kan få glæde af den længe ude i fremtiden.
Vi prøver derfor at begrænse brugen af plastik mest muligt. Vores spinderi sender garn til os i genanvendt plastik, som vi efterfølgende sorterer til genbrug. Garnet pakkes desuden i papkasser, som vi genbruger og sender garn videre til vores forhandlere i. 
Alle bestillinger lagt i vores netbutik sendes i poser af genanvendt FCS-certificeret papir. 
Banderolerne på vores garn er også fremstillet af genbrugspapir. Dette er grunden til, at overfladen ikke er så blank som på mange andre banderoler, og at de lettere bliver krøllede. 
Vi prøver hele tiden at være bevidste om, hvordan vi bedst passer på miljøet i vores arbejde.

Har du idéer, kommentarer, ønsker eller spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på info@knittingforolive.dk
Du kan følge os på Instagram @knittingforolive og på facebook.

 

Pernille og Caroline
Knitting for Olive